Размер шрифта: A A A
Цветовая схема: A A A
Call Center: 8 (727) 390-66-75

Единый городской телемедицинский Call-центр Алматы - 8 (727) 30-05-05;      Единый номер для сотовых операторов - 1312.

Жүкті әйелдердің аптап ыстықтан сақтану жолдары

1. Ыстық ауадан сақ болыңыз. Себебі, ыстық ауа Сіздің денсаулығыңызға ғана қауіпті емес, сіздің балаңыз да жылу соққыдың әсерін алу мұмкін. Салқын жерлерде демалып, тіпті үйден тек кешке қарай серуенге шыққаныңыз жөн. Үйде кондиционерді қосып қойыңыз, бірақ абайлаңыз, тым салқын ауадан сұқтап қалмаңыз.

1. Ыстық ауадан сақ болыңыз. Себебі, ыстық ауа Сіздің денсаулығыңызға ғана қауіпті емес, сіздің балаңыз да жылу соққыдың әсерін алу мұмкін. Салқын жерлерде демалып, тіпті үйден тек кешке қарай серуенге шыққаныңыз жөн. Үйде кондиционерді қосып қойыңыз, бірақ абайлаңыз, тым салқын ауадан сұқтап қалмаңыз.

2. Апталық ыстық кезінде «дұрыс» сусындарды ішіңіз. Жүктілік кезінде сіздің ағзаңыз, алдын ала туыдың амалын болдырмас үшін, сусындардың толық мөлшерін алуға тиісті. Бірақ тәтті сусындар болмайды – олар шөлдеуді жоғарлатады. Сізге ең дұрысы - газсыз таза су. Сонымен қатар көк шай немесе қант қосылмаған морстарды ішуге болады.

3. Дұрыс тамақтаныңыз. Апталық ыстық кезінде Сіздің ағзаңызға ең пайдалы және тиімді болатын көкеністер: алма мен сәбіз. Сонымен қатар, қант пен тұзды мұлдем пайдаланбауға болады, денедегі ісіктердің азаюдың бір жолы осы.

4. «Дұрыс» киімді таңдаңыз. Сіздің киіміңіз ашық түсті маталардан (денеңіз ысымау үшін) және тек табиғи маталардан тігілгені жөн: мақта мен зығыр. Сонымен қатар, косметикадан және әтір сулардан бас тартыңыз. Көшеде жүрген кезіңізде, басыңызға міндетті түрде баскиім, көзілдірік киіп және күн сәулелерінен сақтайтын заттарды алып жұріңіз.

5. Көбірек демалыңыз. Жүктілік кезінде тәулік бойы 4-5 рет ыңғайлы отырып, аяғыңызды жоғары көтеріп қойып (астына жастық немесе валик қойыңыз) демалғаныңыз жөн. Осындай демалыс Сізге өте пайдалы және аяқтарыңыздың ісінуін басады.

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site.Agree